Meniu
Coș cumpărături
Transport gratuit la comenzi de peste 150 Lei prin Posta Romana si peste 400 RON gratuit prin Fan Curier

Termeni si Conditii

Termeni si Conditii
www.liferomania.ro

Daca ati ajuns pe site-ul nostru va multumim pentru atentia acordata.
Vizitarea in continuare a platformei www.liferomania.ro presupune acceptarea integrala a termenilor si conditii de utilizare.
Life Publishers International, prin intermediul site-ului www.liferomania.ro, isi pastreaza dreptul de a modifica continutul acestuia, fara a fi necesara informarea in prealabil a utilizatorilor.
Descrierea platformei
Platforma www.liferomania.ro este proprietatea companiei Life Publishers International SRL, persoana juridica romana.
Datele de contact ale societatii Life Publishers International SRL, sunt urmatoarele:
CUI: RO 6157919
Inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J05/3247/1994
Contl: RO82RNCB0032046491960001, deschis la Banca Comerciala Romana sucursala Oradea
Adresa sediu: Oradea, str. Ioan Corneli, nr. 4, Jud. Bihor, Romania
Adresa postala: OP 10, CP 25
Tel fix: 0359.177.636,
Mobil: 0771.746.787
Email: edituralife@gmail.com , comenzi@liferomania.ro .
www.liferomania.ro isi propune sa redescopere bucuria de a citi, printre iubitorii de carte, in special pe cei de carte crestina. Totodata urmarim promovarea literaturii romane in comunitatile romanesti de pe intreg mapamondul.
Accesul pe site-ul www.liferomania.ro este liber si gratuit pentru orice utilizator.
Scopul
Prezentul document reglementeaza conditiile de utilizare ale platformei de catre vizitatori si clienti, precum si modalitatea in care produsele vandute in cadrul platformei pot fi cumparate. Prezentul document are valoarea unui contract la distanta incheiat intre Life Publishers International SRL si clienti, producand asadar efecte juridice de la data acceptarii sale de catre clienti.
Acceptarea termenilor si conditiilor. Modificarea acestora.
Prin accesarea platformei www.liferomania.ro orice vizitator sau dupa caz client este obligat sa citeasca si sa respecte termenii si conditiile platformei.
Prezentul document se considera inteles si acceptat fara rezerve in urmatoarele situatii si modalitati:
Prin efectuarea unei vizite in cadrul platformei de catre orice vizitator;
Prin bifarea rubricii „sunt de acord cu termenii si conditiile platformei” la momentul crearii oricarui cont de utilizator in cadrul platformei;
In procedura de plasare a comenzii, pentru clientii care comanda fara cont de utilizator, prin bifarea rubricii „sunt de acord cu termenii si conditiile platformei”;
Termenii si conditiile pot fi modificate in mod unilateral de catre www.liferomania.ro, fiind de datoria fiecarui vizitator sa verifice daca au survenit modificari. Site-ul www.liferomania.ro isi pastreaza dreptul de a-si modifica continutul, ori sa intrerupa temporar sau permanent serviciile puse la dispozitia clientilor, fara a fi necesara informarea in prealabil a utilizatorilor.
Utilizarea platformei – cum comand?
Pentru a putea achizitiona produse de pe site-ul nostru, puteti sa va creati un cont sau puteti sa faceti achizitia intr-un singur pas (one page check out) fara a fi nevoie sa va creati cont. In oricare dintre cele doua modalitati aveti nevoie de o adresa de email valida.
Pentru a putea achizitiona produse de pe site-ul nostru, clientul trebuie sa aleaga produsele dorite, sa le adauge in cosul de cumparaturi, sa-si introduca toate datele necesare pentru efectuarea livrarii produsului, sa achite contravaloarea produselor cumparate si sa le ridice de la posta sau curier. Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta sunt corecte, complete si adevarate si este de acord ca sa fie contactat, in caz de nevoie, de catre colegii nostri de la vanzari. Totodata, prin acceptarea termenilor si conditiilor, utilizatorul isi da acordul expres pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal, conform prezentului document si a politicii de confidentialitate.
Compania noastra nu este responsabila pentru furnizarea unor date eronate, care pot duce la intarzierea livrarii comenzii sau la anularea acesteia. Ne rezervam dreptul de a ne alege clientii. Totodata putem anula comanda unui client, din proprie initiativa, fara nicio obligatie ulterioara din partea vreunei parti in cazul in care datele furnizate de catre client sunt incomplete sau incorecte, neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului in cazul platilor online, unui client caruia i s-au mai livrat alte colete, dar nu au fost ridicate, sau alte cazuri exceptionale. Utilizarea site-ului in orice scop ilicit sau imoral este interzisa.
In cazul in care un produs comandat de catre client nu poate fi livrat de catre magazinul online www.liferomania.ro, ne obligam sa informam clientul asupra acestui fapt, iar in cazul in care plata a fost facuta cu cardul sau in avans vom returna contravaloarea produsului, in termen de maxim 5 zile de cand am aflat despre acest fapt.
Facturare – plata
Preturile afisate pe site contin TVA. In cazul cartilor, TVA-ul este de 5 %, iar in cazul celorlalte produse tva-ul este de 19 %. Preturile nu includ costurile de livrare. Acestea vor fi calculate, separat, la finalizarea comenzii, in functie de modalitatea de transport aleasa
Pentru produsele pe care dvs le-ati comandat pe platforma noastra www.liferomania.ro , puteti opta pentru mai multe modalitati de plata:
1. Ramburs.
Aveti posibilitatea achitarii comnezii dvs la momentul ridicarii coletului de la oficiul postal sau de la curier.
2. Plata online cu cardul
Prin intermediul MobilPay puteti face plata online securizata a comenzii dvs, bazat pe standardul 3DSecure.
3. Sistemul Paypal
Prin intermediul acestei modalitati de plata trebuie sa aveti un cont la Paypal
4. Transfer bancar
Platforma www.liferomania.ro va genereaza o factura pe care dvs o achitati in contul nostru bancar. Dupa confirmarea bancii, de incasare a banilor, coletul va fi expediat catre dvs.

Livrarea produselor
Atunci cand efectuati o comanda pe platforma www.liferomania.ro aveti posibilitatea sa alegeti dintre metodele de livrare, pe teritoriul Romaniei, astfel:
1. Posta Romana
2. Fan Curier
3. Livrare gratuita in Oradea
In cazul in care, valoarea unei comenzi depaseste 150 lei livrarea este gratuita pe teritoriul Romaniei, prin Posta Romana. In cazul distribuitorilor, valoarea minima pentru transport gratuit este de 500 Ron.
Daca valoarea comenzii este mai mica de 150 lei, se vor aplica urmatoarele tarife de livrare:
Prin Posta Romana, costul in tara este de 10 lei / livrare, iar termenul de livrare este intre 3-5 zile lucratoare.
Prin Fan Courier (doar in orasele in care Fan Courier are sediu), costul in tara este de 20 lei / livrare, iar termenul de livrare este intre 24-48 ore.
Pentru comenzile cu livrare in afara Romaniei, costul difera in functie de zona in care se livreaza si de operatorul de transport folosit.
Livrarea se poate face prin Posta Romana, Romfour Tour, Atlassib, Tabita Tour, Tarsin.
Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. Desi ne straduim sa avem actualizate la zi informatiile pe site, se poate intampla ca unele titluri/produse sa nu fie disponibile, chiar daca, pe site apar in stoc. In acest caz veti fi instiintat si, numai daca doriti, puteti inlocui produsul cu unul asemanator. Termenele de livrare mentionate nu depind numai de noi ci si de furnizorii si de curierii nostri.
Drepturi si obligatii
Vizitatorii si clientii platformei www.liferomania.ro  au obligatia:
- de a folosi platforma cu buna credinta, numai in scopul informarii cu privire la produsele comercializate si/sau al cumpararii acestor produse;
- de a respecta legislatia in vigoare pe toata perioada in care se afla pe platforma www.liferomania.ro;
- de a respecta drepturile de autor ale www.liferomania.ro;
Politica de confidentialitate
Societatea Life Publishers International SRL colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal, in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, in conformitate cu Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, si a Legii nr. 506/ privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, precum si in conformitate cu orice alte acte normative aplicabile.
Life Publishers International SRL prin platforma www.liferomania.ro prelucreaza dupa caz datele vizitatorilor si/sau datele clientilor sai, astfel cum acestea au fost furnizate prin formularul de comanda, prin formularul de creare cont sau prin formularul de abonare la newsletter. In acest sens, prin completarea si transmiterea formularelor mai sus mentionate oferiti platformei www.liferomania.ro acordul dvs. expres pentru colectarea si prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
Platforma www.liferomania.ro asigura persoanele ale caror date sunt colectate si prelucrate, ca va folosi datele colectate si prelucrate numai in scop de reclama/marketing – respectiv pentru transmiterea de newslettere si alte comunicari comerciale si/sau dupa caz pentru onorarea comenzilor plasate in cadrul platformei www.liferomania.ro. Fara aceste date nu va putem onora comenzile efectuate.
Platforma www.liferomania.ro garanteaza ca nu va transmite cu buna stiinta mesaje nesolicitate (spam), astfel cum acestea sunt definite de lege. Life Publishers International SRL nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza adresa de email unor terti (persoane fizice sau juridice). Datele dumneavoastra personale vor putea fi însa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legislatia in vigoare la momentul respectiv.
De asemenea va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal si ne puteti solicita: stergerea datelor dvs. de pe platforma www.liferomania.ro prin apasarea butonului Dezaboneaza / Unsubscribe din cadrul newsletterurilor primite, sau prin trimiterea unui mail la adresa comenzi@liferomania.ro
Platforma www.liferomania.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Solicitarea de coockie-urile ne permite sa efectuam o analiza mai buna a site-ului nostru si astfel sa va putem oferi cat mai multe avantaje
Aveti posibilitatea de a dezactiva sau de a refuza primirea de cookie-uri insa exista riscul ca in acest caz accesarea platformei sa devina dificil de vizitat si folosit. Totodata, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.
Drepturile de autor (Copyright)
Intregul continut al platformei www.liferomania.ro, este proprietatea societatii Life Publishers International SRL sau a furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul nostru in scris a oricaror elemente existente pe platforma www.liferomania.ro se pedepseste conform legilor in vigoare.
Politica de retur
Life Publishers International SRL, in calitate de proprietar al platformei www.liferomania.ro respecta legislatia existenta in vigoare in Romania cu privire la protectia consumatorilor privind incheierea si executarea contractelor la distanta, conform Ordonantei 130/2000.
www.liferomania.ro doreste ca toti clientii sai sa fie pe deplin multumiti atunci cand cumpara produse online de la noi. Daca produsele achizitionate nu sunt conforme cu ceea ce era scris pe site, au defectiuni, pagini lipsa, sau alte defecte care nu tin de compania noastra, le puteti returna si noi vi le vom inlocui sau va vom inapoia contravaloarea produselor primite, dar fara despagubiri suplimentare.
Ordonanta 13/2000 art. 4, alin.b prevede: "Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului".
Totodata se are in vedere faptul că si “Consumatorul nu poate denunţa unilateral…contracte de furnizare a unor produse executate după specificaţiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum şi a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid”.
Compania noastra a extins termenul de retur la 15 de zile calendaristice.
Clientii liferomania.ro pot returna produsele cumparate, in termen de 15 zile calendaristice de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Clientul este responsabil pentru “diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor”, conform OUG 34/2014, cu modificarile in vigoare.
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. In cazul in care produsele returnate prezinta urme vizibile de uzura sau este deteriorat in orice fel, Life Publishers International SRL isi rezerva dreptul de a refuza returul si achitarea contravalorii bunurilor achizitionate.
www.liferomania.ro va inapoia contravaloarea produselor returnate in cel mult 30 zile calendaristice de la data denuntarii in scris a contractului si a primirii produselor returnate.
Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Exceptie fac produsele returnate in urma unor erori aparute din cauza producatorului.
Pentru a returna unul sau mai multe produse comandate, trebuie sa ne trimiteti un email la adresa comenzi@liferomania.ro, cu subiectul cerere retur produse. Cererea dvs trebuie sa contina urmatoarele elemente obligatorii:
- numar comanda si data emiterii comenzii;
- date identificare cumparator: nume si prenume, adresa de e-mail folosita la inregistrare cont si/sau plasare comanda online pe platforma www.liferomania.ro;
- numarul facturii, precum si data emiterii facturii ce fac dovada achizitionarii produselor de pe platforma www. liferomania.ro;
- motivele care au dus la aplicarea procedurii de retur produs(e) (daca doriti, ca sa putem evita pe viitor eventualele problem aparute);
In maxim 3 zile lucratoare de la data primirii cererii dvs vom solutiona cererea dvs si va vom comunica detalii cu privire la aplicarea procedurii de retur.
Aceasta politica de retur se aplica doar persoanelor fizice.
Pentru produsele ale caror colete reprezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, cumparatorul este rugat sa refuze receptia lor.
Postarea de comentarii, recenzii
Utilizatorii pot publica comentarii, recenzii, sau impresii in cadrul fiecarei sectiuni de Opiniide la fiecare produs afisat pe platforma www.liferomania.ro. Comentariile care se vor referi la produsul respectiv pot sa fie pozitive, negative sau neutre.
In momentul inscrierii unui comentariu la unul dintre produsele comercializate de noi, clientul se obliga sa respecte urmatoarele reguli:
- sa faca comentarii doar la produsul in cauza
- comentariul sa fie in limba romana si sa nu dezvaluie date personale
- sa utilizeze un limbaj adecvat, fara a aduce jigniri sau a folosi termeni care pot produce ofense altor terti
- sunt interzise comentariile denigratoare, care sa contina amenintari sau sa violeze intimitatea, viata privata a altor persoane , sa instige la acte de violenta, la ura sau intoleranta pe motive etnice, rasiale, religioase sau de orientare sexuala.
- orice forma de reclama este interzisa.
Daca un utilizator incalca Termenii si conditiile, platforma www.liferomania.ro isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea utilizatorului de a scrie comentarii la produsele comercializate de noi.

Alte clauze

Eventualele litigii sau conflicte aparute intre clientii si Life Publishers International SRL prin intermediul platformei www.liferomania.ro se vor solutiona pe cale amiabila. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu este posibila se va apela la instantele competente de la sediul Life Publishers International SRL.
Prezentul document este guvernat de legea romana.
Pentru orice comunicare cu platforma www.liferomania.ro va rugam sa folositi adresa de email: edituralife@gmail.com sau comenzi@liferomania.ro


Cookie-uri strict obligatorii

Aceste cookie-uri sunt necesare pentru rularea site-ului și nu pot fi dezactivate. Astfel de cookie-uri sunt setate doar ca răspuns la acțiuni făcute de dvs., cum ar fi limba, moneda, sesiunea de conectare, preferințele de confidențialitate. Puteți seta browserul să blocheze aceste cookie-uri, dar este posibil ca site-ul nostru să nu funcționeze atunci.

Analize și statistici

Aceste module cookie sunt de obicei setate de către partenerii noștri de marketing și publicitate. Acestea pot fi utilizate de către aceștia pentru a construi un profil al intereselor dumneavoastră și pentru a vă arăta ulterior reclame relevante. Dacă nu permiteți aceste module cookie, nu veți avea parte de reclame orientate în funcție de interesele dumneavoastră.

Marketing și retargeting

Aceste module cookie ne permit să măsurăm traficul vizitatorilor și să vedem sursele de trafic prin colectarea de informații în seturi de date. De asemenea, acestea ne ajută să înțelegem ce produse și acțiuni sunt mai populare decât altele.