Leul din Sion - Expuneri din profetiile lui Amos, Tefania si Hagai

Leul din Sion - Expuneri din profetiile lui Amos, Tefania si Hagai

Leul din Sion - Expuneri din profetiile lui Amos, Tefania si Hagai

  • Editura:Casa Cartii
  • Cod produs:CC013
  • Autor: Silviu Tatu
  • Numar Pagini: 196
  • Dimensiune fișier: 13.5 x 20.5
  • Limba: romana
  • Disponibilitate:Stoc epuizat
  • 14,00 Lei

Lucrarea aceasta încearcă să recupereze cărţile lui Amos, Ţefania şi Hagai pentru pupitrul şi amvonul Bisericii din România. Preocuparea pentru profeţia lui Amos, care a stat la temelia conceperii acestui volum, a pornit de la pregătirea unor aplicaţii practice pentru cursul de exegeză a literaturii profetice ebraice. Ulterior am considerat că profeţia lui Amos este suficient de scurtă pentru a o putea aborda pe parcursul unui semestru. Aşa am ajuns să navigăm printre oracolele lui Amos în cadrul cursului de exegeză a Vechiului Testament, în partea alocată literaturii profetice.Suplimentar, lucrarea caută să conecteze principiile care au fundamentat discursul profetic de doctrină creştină a Noului Testament. Inspiraţia pneumatică a profeţilor şi apostolilor este, astfel, demonstrată prin studii de caz.
Autorul
Cei trei profeţi aleşi sunt reprezentativi pentru literatura profetică de mici dimensiuni a Vechiului Testament, deoarece fiecare profet şi-a îndeplinit mandatul într-o perioadă istorică bine definită. Amos a cunoscut perioada de eflorescenţă economică şi culturală din perioada domniei lui Ieroboam al II-lea al Regatului de Nord (Israel). Ţefania a asistat la ultimii ani ai Regatului de Sud (Iuda), pe când Israel fusese deja desfiinţat de asirieni. Hagai activează în perioada refacerii statului evreu după exilul babilonian.
Dr. Silviu Tatu (PhD, Univ. Ţării Galilor) este cadru universitar din 1997. A publicat numeroase articole şi cărţi în domeniul Vechiului Testament, atât în ţară, cât şi în străinătate. Din 1992 este căsătorit şi, împreună cu soţia, au fost binecuvântaţi cu trei fiice.

Autor
Autor Silviu Tatu
Format
Format 13.5 x 20.5 cm
Nr. Pagini
Nr. Pagini 196

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha

Mai multe cărți de la același autor