Caracterul conteaza

Caracterul conteaza

Caracterul conteaza

  • 20,00 Lei


Desi exista o multime de factori care modeleaza dezvoltarea caracterului unei persoane, e bine de stiut faptul ca parintii sunt cheia fundamentala in dezvoltarea caracterului copiilor lor. Noi avem responsabilitatea si privilegiul de a-i ajuta pe copiii nostri sa invete sa fie oameni remarcabili. Ii invatam prin activitatile obisnuite ale vietii de zi cu zi pe care le facem. Si alte persoane adulte pot juca un rol important in modelarea copiilor nostri, dar influenta familiei asupra caracterului nu poate fi ignorata.

...

Caracterul nostru se modeleaza in camin, in familie si in monotonia vietii de zi cu zi. Devenim acel tip de oameni de care prietenii nostri isi vor aminti nu neaparat sus, pe varful muntelui, ci jos, pe campiile monotone ale contemporanului.

Ce este caracterul?

Caracterul, in sensul lui cel mai de baza, este pur si simplu calitatea esentiala a ceva, esenta din care este facut ceva sau cineva. Dar in aceasta carte folosim cuvantul "caracter" pentru a descrie constitutia morala a cuiva - calitatea interioara a unui individ, care se manifesta in comportament sau ceea ce determina daca o persoana se va comporta intr-un mod onorabil sau intr-un mod dezonorabil. Este ceea ce suntem noi cu adevarat atunci cand toate mastile sunt date la o parte, cum suntem noi, cand nimeni nu stie ce facem.

                   - John Yates, "Criza de caracter"

Caracterul contează! Cum poţi să-ţi echipezi copiii pentru a trăi o viaţă de integritate înaintea lui Dumnezeu şi de slujire pentru alţii? Dezvoltarea unui caracter care stă cu fermitate în picioare nu este ceva ce se întâmplă automat. Ca părinte, ai nevoie de obiective pentru dezvoltarea caracterului şi de modalităţi practice pentru atingerea acelor obiective. Caracterul contează! este resursa de bază care îţi poate da îndrumare în acest proces continuu. John şi Susan Yates descriu cum atât părinţii cât şi copiii îşi pot, în mod intenţionat, modela caracterul prin evenimentele normale, zilnice, din viaţă. Ei subliniază opt trăsături importante de caracter – integritate, credinţă, spirit educabil, inimă de slujitor, autodisciplină, bucurie, compasiune şi curaj – şi ne ajută să înţelegem perspectiva lui Dumnezeu cu privire la fiecare din acestea. Prin povestiri şi exemple practice, familia Yates ne povesteşte cum încearcă ei să dezvolte aceste trăsături în propriile vieţi şi în vieţile celor cinci copii ai lor. Observând cum trebuie să foloseşti împrejurările zilnice ca oportunităţi pentru dezvoltarea caracterului, vei descoperi că adeseori lecţiile mari se învaţă cel mai bine din lucrurile mărunte ale vieţii.


Autor
Autor John & Susan Yates
Format
Format 14.5 x 20 cm
Nr. Pagini
Nr. Pagini 224

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha