Captive în Iran

Captive în Iran

Captive în Iran

  • 37,00 Lei

O remarcabila marturie despre triumful credintei în ciuda ororii unui regim aspru de detentie dintr-o închisoare din Teheran.

Întemnitate, dar nu reduse la tacere Maryam Rostampour si Marziyeh Amirizadeh stiau foarte bine ca risca pedeapsa cu moartea. Desi legea islamica iraniana le interzicea sa-si promoveze credinta crestina, de-a lungul a trei ani de zile, ele au pus Noul Testament în mâinile a 20 000 de conationali. Au înfiintat dou_abiserici clandestine, dintre care una era menita prostituatelor, acum mame cu copii, abandonate de sotii lor si vaduvite de orice mijloc de subzistenta. Vreme de câtiva ani de zile, lucrarea lor a rezistat, în ciuda restrictiilor din partea guvernului iranian. Totusi, inevitabilul s-a produs în 2009, când Maryam si Marziyeh au fost arestate si întemnitate în închisoarea Evin din Teheran, notorie pentru practicile de tortura si executiile sumare. Dar, în pofida tacticilor de intimidare la care au fost supuse, a numeroaselor privatiuni si cu toate ca riscau pedeapsa capitala, un lucru extraordinar s-a petrecut cu ele: în loc sa se lase coplesite de teama, au luat hotarârea cruciala – si primejdioasa – sa-si marturiseasca credinta chiar acolo, între zidurile fortaretei guvernamentale ce ar fi trebuit sa le reduca la tacere

 În cartea Captive în Iran, Maryam si Marziyeh relateaza cum a folosit Dumnezeu cele 259 de zile petrecute în închisoare pentru a produce o schimbare miraculoasa: aducând lumina în locurile cele mai întunecate din lume, dându-le o speranta celor care au pierdut totul si oferindu-le dragoste celor deznadajduiti. Ca urmare a presiunilor internationale si la finalul câtorva luni de interogatorii si abuzuri, Maryam Rostampour si Marziyeh Amirizadeh au fost eliberate din închisoare si achitate de orice acuzatie.

La scurt timp dupa aceea, au imigrat în Statele Unite.

Autor
Autor Maryam Rostampour, Marziyeh Amirizadeh si John Perry
Format
Format 13.5 x 20.5 cm
Nr. Pagini
Nr. Pagini 354

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha