Meniu
Coș cumpărături
Transport gratuit la comenzi de peste 150 Lei prin Posta Romana si peste 400 RON gratuit prin Fan Curier

Când să întorci spatele și să pleci. Cum să te eliberezi de oamenii toxici

Când să întorci spatele și să pleci. Cum să te eliberezi de oamenii toxici
Când să întorci spatele și să pleci. Cum să te eliberezi de oamenii toxici
 • Autor: Gary Thomas
 • ISBN: 978-606-8626-94-9
 • Pagini: 252
 • Format: 14,5 x 20,5 cm
 • Data publicării: April 21, 2022
 • Editura: Kerigma
 • 42,00 Lei
  • Stock: In Stock
  • Model: KER200
  • ISBN: 978-606-8626-94-9

  NU LĂSA CA OAMENII TOXICI SĂ-ȚI SUBMINEZE CHEMAREA PE CARE O AI DE LA DUMNEZEU.

  Știi de câte ori a întors Isus spatele și a plecat din prezența unor oameni toxici sau a lăsat ca oameni toxici să-I întoarcă spatele și să plece? Răspunsul s-ar putea să te surprindă.
  Gary Thomas, autorul cunoscutei cărți Căsătorie sfântă, inspirându-se din istorisiri biblice și contemporane, îți oferă sfaturi practice pentru a reuși să înfrângi opoziția oamenilor toxici din viața ta, ca astfel să rămâi fidel scopului pe care ți l-a dat Dumnezeu. Chemarea vieții tale este prea importantă ca să lași ca oamenii toxici să te abată de la ea.

  Cu toții avem parte de relații toxice, care ne lasă dezorientați și secătuiți. Dacă te întrebi ce să faci într-o atare situație, citește această carte pe care Gary Thomas a scris-o pentru tine.

  —Jennie Allen, autoare și conferențiară

  Indiferent că este vorba despre un frate sau o soră, un părinte, un coleg de muncă sau un prieten, cu toții avem de-a face cu oameni toxici care par hotărâți să pună piedici chemării vieții noastre. Când tu cauți mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, astfel de oameni caută să te distragă tocmai de la aceasta și să te întârzie în lucrarea pe care o ai de făcut. Însă doar când spunem nu tiparelor greșite de răspuns în relațiile de acest fel putem spune da binelui pe care Dumnezeu îl are pregătit pentru noi.

  Cunoscutul scriitor și învățător biblic Gary Thomas ne dezvăluie principii biblice surprinzătoare care ne ajută să ne relaționăm la oamenii toxici din viața noastră. Având în spate mulți ani de slujire ca pastor, Thomas ne prezintă cazuri din viața reală, adevăruri biblice și ilustrații practice pentru a ne ajuta să stabilim limite sănătoase și să ne protejăm chemarea vieții noastre. Fiecare capitol conține la final idei principale pe care le putem pune în practică imediat.

  Descoperă cum:

  • să faci diferența între oameni toxici și oameni „dificili“
  • să-ți găsești refugiu la Dumnezeu când te simți atacat
  • să discerni când să întorci spatele și să pleci din prezența unei situații toxice
  • să rămâi cu o inimă bună chiar și în relații nesănătoase
  • să capeți o nouă viziune și un nou entuziasm pentru a căuta mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și a investi în oameni de încredere.

  Nu-i putem lăsa pe alții să ne fure bucuria și misiunea. Este timpul să ne întărim apărarea, să învățăm să stabilim limite și să ne concentrăm pe scopul pe care ni l-a dat Dumnezeu.

  GARY THOMAS este consilier în cadrul Second Baptist Church din Houston, Texas, și profesor asociat de formare spirituală la Western Seminary și Houston Theological Seminary. Este autorul a peste douăzeci de cărți, printre care se numără Căsătorie sfântă, Chemarea sacră de a fi părinte, precum și Credința adevărată, carte premiată cu Gold Medalion Award. Gary a ținut conferințe în patruzeci și nouă de state și în zece țări, și a apărut de numeroase ori în cadrul unor programe de radio si televiziune ca CBN, Focus on the Family și Family Life Today.

  Recomandări

  Oamenii toxici ne pot secătui de viață, ne pot fura bucuria și chiar mai mult de atât. Din nefericire, mulți dintre noi nu știm cum să ne raportăm la astfel de oameni în cel mai bun mod posibil. Știm că suntem chemați să iubim, să iertăm și să fim răbdători, dar acestea nu sunt singurele soluții venite din partea lui Dumnezeu. Gary Thomas ne arată cum și în ce situații să-i confruntăm pe oamenii toxici, cum să ne păzim inima și, cel mai important, când să întoarcem spatele și să plecăm, atunci când e cazul. Felul în care el tratează pe larg situațiile în care Isus a ales să se retragă din relația cu o persoană sau dintr-o situație este pentru noi o mare încurajare să învățăm să iubim, să trăim în adevăr și să ne raportăm corect la semenii noștri. Recomand această carte.
  -- John Townsend, autor al seriei de cărți Limite, fondator al Townsend Institute for Leadership and Counseling

  Gary Thomas a reușit din nou. El ne oferă o cale fundamentată biblic pentru o viață sănătoasă – în special în ce privește relațiile noastre. În cartea sa Când să întorci spatele și să pleci, el ne prezintă pașii pe care avem nevoie cu toții să-i facem atunci când avem de-a face cu oameni toxici și cu relații care ne consumă. O carte încurajatoare, practică, necesară. Nu rata acest mesaj care îți poate schimba viața.
  -- Dr. Les și Leslie Parrott, autori ai Saving Your Marriage Before It Starts

  Această carte este o lectură obligatorie. Nu există o problemă mai complicată și mai presantă decât aceasta, și Gary Thomas, cu inteligență, sensibilitate și grijă pastorală, ne arată calea pe care să mergem. Îi sunt recunoscător pentru această carte și voi cumpăra zece exemplare pe care le voi oferi altora.
  -- Jefferson Bethke, autorul bestsellerului Jesus > Religion și a To Hell with the Hustle

  Harul și iertarea sunt componente esențiale ale vieții creștine. Dar Biblia oferă totodată instrucțiuni pentru acele momente și situații în care întâlnim oameni care sunt atât de distructivi – pentru cei din jurul lor și pentru lucrarea Împărăției lui Dumnezeu – încât cel mai înțelept lucru de făcut este pur și simplu „să întoarcem spatele și să plecăm.“ Gary Thomas oferă sfaturi temeinice, biblice pentru cei care sunt încleștați în lupta cu influența distrugătoare a unei sau unor persoane toxice.
  -- Jim Daly, președinte al Focus on the Family

  Oamenii toxici pot fi o forță distructivă care poate face foarte mult rău. Ca specialist în sănătatea mintală, mă bucur de înțelepciunea meșteșugită cu grijă pe aceste pagini. Vei găsi aici adevăr biblic susținut de strategii specifice care să te țină sănătos și să te ajute să nu devii victimă a unui comportament obsedat de control. Recomand cu căldură cartea Când să întorci spatele și să pleci. Vei găsi aici ușurare și speranță.
  -- Gregory L. Jantz, PhD, CEDS, fondator al The Center

  Deși suntem chemați să iubim necondiționat, Dumnezeu nu ne cere să perseverăm în relații care sunt toxice, periculoase și care zdrobesc sufletul. Aceasta este o veste bună în special pentru cei care se găsesc în căsnicii distructive. Capitolul care dezbate căsnicia toxică este deosebit de util, nu numai pentru cei care suferă, dar și pentru oamenii bine intenționați care adesea aplică greșit pasajele biblice pentru a-i încuraja pe cei care se află în căsnicii toxice să îndure mai departe, pentru Isus. Dumnezeu nu prețuiește instituția căsniciei mai mult decât siguranța și sănătatea oamenilor care sunt în acea căsnicie.
  -- Leslie Vernick, conferențiară în domeniul relațiilor interumane și autoarea bestsellerului The Emotionally Destructive Relationship

  Ca femeie creștină, adesea mă preocupă prea mult cum să fiu drăguță cu oamenii. Gary Thomas ne arată că important este să facem ceea ce Dumnezeu vrea, nu ceea ce oamenii vor. Nu lăsa pe nimeni să te facă să deraiezi de la scopul pe care îl are Dumnezeu cu tine. Așa cum spune Gary, uneori trebuie să întorci spatele și să pleci de lângă ceva sau cineva pentru a merge în direcția în care Dumnezeu vrea să mergi.
  -- Sheila Wray Gregoire, blogger pe teme de căsnicie și sex, la ToLoveHonorandVacuum.com

  Cuprins

  1. Un atac foarte inteligent . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
  2. Isus care a întors spatele și a plecat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
  3. Un duh de ucidere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
  4. Obsedați de control . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41
  5. Plăcerea de-a urî . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
  6. Nu e timp de pierdut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62
  7. Oameni de încredere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 74
  8. Porci și mărgăritare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 83
  9. Dragostea spune adevărul . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 95
  10. Un om cu o misiune . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 103
  11. Cum să fim ca Isus atunci când lucrăm cu unii ca Iuda . . . . . 118
  12. Să ne învățăm să fim tratați cu ură . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 128
  13. Scheletul Scripturii . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 139
  14. O nouă loialitate . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 150
  15. Cel mai feroce atac . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 157
  16. Părinți toxici . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 165
  17. Căsnicii toxice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 179
  18. Renunță la toxicitate, nu la căsnicie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 194
  19. Copii toxici . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 206
  20. Bunătate în schimbul toxicității . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 216
  21. Nu fi toxic cu tine însuți . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 229
  Epilog . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 237
  Cuvinte de mulțumire . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 239
  Anexă: Situații în care Isus a întors spatele și a plecat . . . . . . . . . . 241
  Note . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  247


  Spune-ti opinia

  Nota: Codul HTML este citit ca si text!
  Rau Bun
  Captcha

  Cookie-uri strict obligatorii

  Aceste cookie-uri sunt necesare pentru rularea site-ului și nu pot fi dezactivate. Astfel de cookie-uri sunt setate doar ca răspuns la acțiuni făcute de dvs., cum ar fi limba, moneda, sesiunea de conectare, preferințele de confidențialitate. Puteți seta browserul să blocheze aceste cookie-uri, dar este posibil ca site-ul nostru să nu funcționeze atunci.

  Analize și statistici

  Aceste module cookie sunt de obicei setate de către partenerii noștri de marketing și publicitate. Acestea pot fi utilizate de către aceștia pentru a construi un profil al intereselor dumneavoastră și pentru a vă arăta ulterior reclame relevante. Dacă nu permiteți aceste module cookie, nu veți avea parte de reclame orientate în funcție de interesele dumneavoastră.

  Marketing și retargeting

  Aceste module cookie ne permit să măsurăm traficul vizitatorilor și să vedem sursele de trafic prin colectarea de informații în seturi de date. De asemenea, acestea ne ajută să înțelegem ce produse și acțiuni sunt mai populare decât altele.