Meniu
Coș cumpărături
Transport gratuit la comenzi de peste 150 Lei prin Posta Romana si peste 400 RON gratuit prin Fan Curier

Biserica lui Hristos

Biserica lui Hristos
Biserica lui Hristos
Biserica lui Hristos
Biserica lui Hristos
Biserica lui Hristos
 • Autor: R. Lamar Vest & Steven J. Land
 • Pagini: 352
 • Format: 14.5 x 20.5 cm
 • Data publicării: November 30, -0001
 • Editura: Scriptum
 • 32,00 Lei
  • Stock: In Stock
  • Model: SCR008


  Biserica lui Hristos: marturie, innoire si echilibru duhovnicesc  Revendicarea marturiei: istorisirea personala si istorisirea crestina
  Innoire spirituala: suferinta si slava
  Echilibru spiritual: recuperarea promisiunii     co-editie Editura Pleroma Bucuresti si Editura Scriptum Oradea
  Biserica lui Cristos: marturie, innoire si echilibru duhovnicesc subliniaza importanta marturiei personale cu privire la trairea noastra cu Dumnezeu
  in fata unei lumi care are nevoie de Hristos. Astfel ca marturia personala este o puter­nica unealta de evanghelizare personala, dar pentru a castiga aceasta generatie pentru Hristos avem nevoie de innoire spiri­tuala, atat la nivel personal, cat si la nivel comunitar, innoire ce poate fi definita doar in termenii puritatii, patosului si misiunii.
  Pentru a atinge dezideratul innoirii, Biserica trebuie sa treaca peste obstacolele nepasarii, apatiei si traditionalismului si sa inceapa cu innoirea felului de gandire a conceptelor. Este necesar ca Biserica sa caute innoirea sa ca intreg, nu doar a fiecarui credincios in parte. De asemenea, volumul de fata abordeaza tensiunea existenta in Biserica intre „radacinile trecutului“ si „aripile viitorului“, ce trebuie rezolvata printr-un echilibru solid intre cele doua, prin intelegerea trecutului care o defineste in ce priveste crezul, scopul si misiunea ei, si deschiderea cu entuziasm, dar prudent, spre viitor pentru a explora marile promisiuni si oportunitati pe care i le ofera Dumnezeu.
  Publicarea intr-un singur volum a trei carti de acelasi autor, desi se poate sa nu fi fost gandite ca o trilogie, este fericita, intrucat abordarea complementara a unor teme comune, si anume revendicarea promisiunii, recuperarea sfinteniei si revendicarea marturiei va sprijini Biserica pe „campul de batalie“ in lupta ce trebuie dusa pentru innoirea ei.
  —John Fleter Tipei     Biserica lui Hristos: marturie, innoire si echilibru duhovnicesc a dr. R. Lamar Vest vine ca un raspuns la una dintre cele mai stringente intrebari pe care, cu siguranta, ni le-am pus cu totii in ultima vreme: Care este calea pe care trebuie sa o urmeze Biserica Domnului in anii ce ne stau inainte?
  Intr-o lume plina de modele ale succesului, autorul ne arata ca, daca ne dorim o Biserica puternica, vie, si care sa-si indeplineasca mandatul incre­dintat ei de catre Domnul Hristos, nu trebuie sa scapam din vedere cateva concepte cheie: marturia crestina pe care cei din jur o vad in noi; o dorinta fierbinte pentru innoirea sanatoasa, biblica a vietii bisericesti si, in fine, pastrarea unui echilibru fin intre mostenirea primita de la inaintasii nostri si viziunea pe care o avem cu privire la viitorul nostru ca Biserica.
  Chiar daca dr. R. Lamar Vest descrie, in principiu, situatia Bisericii Penticostale din America de Nord, consider ca realitatile surprinse de el in acest volum sunt foarte relevante pentru situatia Bisericii Penticostale romanesti, de aceea recomand aceasta lucrare tuturor slujitorilor si credinciosilor penticostali.
  pastor lector univ. dr. Ioan Brie, rectorul Institutului Teologic Penticostal din Bucuresti
  Autorii dr. R. Lamar Vest si dr. Steven J. Land, care beneficiaza de o bogata experienta, atat pe taram pastoral, cat si pe taram academic, ne ofera in acest volum o analiza pertinenta si in acelasi timp unica a Bisericii Crestine Penticostale, sub raportul teologic si al experientei si slujirii pastorale de factura penticostala.
  Recomand cu caldura tuturor slujitorilor bisericii si tuturor membrilor ei sa lectureze acest volum, pentru ca el ne va ajuta pe toti sa intelegem mai bine prezentul in lumina trecutului si sa intrezarim problemele la care va trebui sa faca fata Biserica Crestina Penticostala din Romania, asa incat in anii care vor urma sa ramana in voia lui Dumnezeu si sa-si indeplineasca cu succes misiunea incredintata ei de Domnul Isus Hristos.
  lector univ. dr. Romulus Ganea, decanul Facultatii de Teologie Penticostala a ITPB     DESPRE AUTORI  R. Lamar Vest  Dr. R. Lamar Vest este o figura marcanta a Miscarii Penticostale; in cele peste trei decenii de activitate, el a slujit Biserica Domnului ca evanghelist, pastor, rector al Colegiului Lee (astazi Universitatea Lee), presedinte al American Bible Society, episcop general al organizatiei Church of God (Cleveland, TN) si rector al Seminarul Teologic Penticostal din Cleveland, TN, USA.
  A semnat ca autor sau coautor peste 50 de carti si a compus in jur de 600 de imnuri si piese corale, printre care si indragita piesa corala Glorie, Regelui regilor.        Steven Land   Dr. Steven J. Land este Profesor de Teologie Sistematica la Seminarul Teologic Penticostal din Cleveland, TN, institutie al carei Rector a fost timp de doisprezece ani.  Este unul dintre remarcabilii autori de teologie si spiritualitate penticostala, ceea ce l-a consacrat ca autoritate pe plan international in ce priveste teologia penticostala. Cartea lui, Spiritualitate penticostala, publicata si in limba romana, este probabil cel mai semnificativ studiu de teologie penticostala de pana acum.
  Detine titlul de Profesor emerit si a primit recunoasterea prestigioasei publicatii Who’s Who in Religion.     CUPRINS  Cuvant-inainte 7
  Revendicarea marturiei: Istorisirea pesonala si istorisirea crestina
  Preliminarii 15
  1. Parada sau pelerinaj 25
  2. Ce inseamna sa fii poporul legamantulu i43
  3. Clarificarea istorisirii 61
  4. Cum devii un martor 73
  5. Puterea remarcabila a unei vieti sincere 85
  6. Cum iti traiesti marturia si cum mori pentru ea 101
  Epilog 117
  Innoire spirituala: Suferinta si slava
  Preliminarii 123
  1. Ceva este gresit 127
  2. Pare sa nu ne pese 143
  3. Mintile noastre par confuze 155
  4. Fiecare dintre noi este responsabil 167
  5. Este nevoie de mult mai mult 179  Echilibru spiritual: Recuperarea promisiunii
  Preliminarii 201
  1. Calatoria personala 205
  2. Descoperirea identitatii 215
  3. A fi poporul lui Dumnezeu 229
  4. Sensibil si simtitor 245
  5. Balanta echilibrata 257
  6. Unitate si diversitate 275
  7. Conducere biblica 287
  8. Schimbarea vremurilor 299
  9. Viitorul 311
  10. Recuperarea promisiunii 329

  Bibliografie 345

  Ultimele recenzii:


  Recursul la Scriptura si credinta

  by on


  Cine frecventeaza biserica este preocupat de soarta ei. Intr-o varianta locala initial, apoi globala, fiecare credincios are in minte atat propria comunitate de credinta, cat si Biserica Universala a lui Hristos. Observand lumea din jur, spiritul degradant al societatii, oricare isi pune problema viitorului. Este facuta Biserica Domnului dintr-un material suficient de rezistent pentru a face fata? Gasesc slujitorii din prima linie strategia ce mai adecvata pentru a invinge in marele razboi? Suntem suficient de uniti si curajosi pentru a nu ne lasa intimidati de ceilalti? Iata intrebari firesti, uneori suparatoare, care-i framanta in special pe liderii crestini, dar nu numai.

  Intr-un efort conjugat, editura Pleroma (a Institutului Teologic Penticostal din Bucuresti) si Scriptum (Oradea) ne ofera o carte proaspata pe acest subiect: Biserica lui Hristos: marturie, innoire si echilibru duhovnicesc. Volumul este, de fapt, o trilogie, reunind trei lucrari publicate in urmatoarea ordine: Echilibrul spiritual: recuperarea promisiunii (1994); Innoire spirituala: suferinta si slava (1998) si Revendicarea marturiei: istorisirea personala si istorisirea crestina (2002). Toate sunt semnate de teologul penticostal R. Lamar Vest, cu mentiunea ca al treilea tratat este semnat impreuna cu Steven J. Land.

  Cele trei tratate sunt aranjate in ordinea inversa decat cea in care au aparut. Cititorul este astfel invitat sa treaca astfel dincolo de cumpana dintre secole si sa urmareasca gandirea autorilor (in special a lui Lamar Vest), precum si solutiile pe care le propun. In principiu, avem in fata o radiografie a Bisericii in general si a penticostalismului in special. Derapaje trecute si prezente sunt identificate cu minutiozitate, apoi prezentate intr-o maniera cat se poate de transanta. Imi place stilul direct la care recurg autorii volumului, insa niciodata fariseic sau jenant. Se pleaca de la premisa ca fara un diagnostic valabil, orice tratament ar fi ineficient, ba chiar nociv.

  De asemenea, odata cu analiza, ni se propun solutii. Bine argumentate scriptural, acestea se pliaza logic in demersul fiecarui capitol. Fiecare pagina este strabatuta de autoritatea Scripturilor, iar acest recurs se face intr-o maniera cu adevarat creativa. Textele si personajele aduse in discutie au parte de un tratament hermeneutic just, iar aplicatia se construieste corect. Autorii evita cu totdinadinsul cliseele si chestiunile irelevante. Mituri carora inca le suntem tributari sunt daramate fara mila, opinii frivole si partizane sunt inlaturate fara echivoc.

  Lecturand pagina dupa pagina, am avut impresia sanatoasa a unei reconstructii. Ca slujitor, un astfel de demers este purificator. Pojghita inerenta a activismului se desface, facand loc adevaratelor valori si preocupari. Interpretarea spirituala (a se citi pneumatologica) a slujirii este o stringenta a Bisericii de azi. Fata in fata cu ocultismul inconjurator, cu relativismul si fragmentarismul din societatea, Biserica trebuie sa actioneze cu indrazneala si calauzire.

  Orice slujitor poate sa priveasca aceasta carte ca pe o sansa. Se poate simti invitat la un seminar in care lideri cu experienta ii povatuiesc pe cei interesati. Credinciosii laici, care doresc sa-si traiasca viata spirituala la cote maxime, pot gasi aici incurajare si invatatura. Cartea este provocatoare pe multe planuri si are capacitatea de-a te pune pe ganduri, oricine-ai fi. Este scrisa cu argument, dar si cu inima de pastor. O recomand cu urgenta si caldura!


  Cine frecventeaza biserica este preocupat de soarta ei. Intr-o varianta locala initial, apoi globala, fiecare credincios are in minte atat propria comunitate de credinta, cat si Biserica Universala a lui Hristos. Observand lumea din jur, spiritul degradant al societatii, oricare isi pune problema viitorului. Este facuta Biserica Domnului dintr-un material suficient de rezistent pentru a face fata? Gasesc slujitorii din prima linie strategia ce mai adecvata pentru a invinge in marele razboi? Suntem suficient de uniti si curajosi pentru a nu ne lasa intimidati de ceilalti? Iata intrebari firesti, uneori suparatoare, care-i framanta in special pe liderii crestini, dar nu numai.
  Intr-un efort conjugat, editura Pleroma (a Institutului Teologic Penticostal din Bucuresti) si Scriptum (Oradea) ne ofera o carte proaspata pe acest subiect: Biserica lui Hristos: marturie, innoire si echilibru duhovnicesc. Volumul este, de fapt, o trilogie, reunind trei lucrari publicate in urmatoarea ordine: Echilibrul spiritual: recuperarea promisiunii (1994); Innoire spirituala: suferinta si slava (1998) si Revendicarea marturiei: istorisirea personala si istorisirea crestina (2002). Toate sunt semnate de teologul penticostal R. Lamar Vest, cu mentiunea ca al treilea tratat este semnat impreuna cu Steven J. Land.
  Cele trei tratate sunt aranjate in ordinea inversa decat cea in care au aparut. Cititorul este astfel invitat sa treaca astfel dincolo de cumpana dintre secole si sa urmareasca gandirea autorilor (in special a lui Lamar Vest), precum si solutiile pe care le propun. In principiu, avem in fata o radiografie a Bisericii in general si a penticostalismului in special. Derapaje trecute si prezente sunt identificate cu minutiozitate, apoi prezentate intr-o maniera cat se poate de transanta. Imi place stilul direct la care recurg autorii volumului, insa niciodata fariseic sau jenant. Se pleaca de la premisa ca fara un diagnostic valabil, orice tratament ar fi ineficient, ba chiar nociv.
  De asemenea, odata cu analiza, ni se propun solutii. Bine argumentate scriptural, acestea se pliaza logic in demersul fiecarui capitol. Fiecare pagina este strabatuta de autoritatea Scripturilor, iar acest recurs se face intr-o maniera cu adevarat creativa. Textele si personajele aduse in discutie au parte de un tratament hermeneutic just, iar aplicatia se construieste corect. Autorii evita cu totdinadinsul cliseele si chestiunile irelevante. Mituri carora inca le suntem tributari sunt daramate fara mila, opinii frivole si partizane sunt inlaturate fara echivoc.
  Lecturand pagina dupa pagina, am avut impresia sanatoasa a unei reconstructii. Ca slujitor, un astfel de demers este purificator. Pojghita inerenta a activismului se desface, facand loc adevaratelor valori si preocupari. Interpretarea spirituala (a se citi pneumatologica) a slujirii este o stringenta a Bisericii de azi. Fata in fata cu ocultismul inconjurator, cu relativismul si fragmentarismul din societatea, Biserica trebuie sa actioneze cu indrazneala si calauzire.
  Orice slujitor poate sa priveasca aceasta carte ca pe o sansa. Se poate simti invitat la un seminar in care lideri cu experienta ii povatuiesc pe cei interesati. Credinciosii laici, care doresc sa-si traiasca viata spirituala la cote maxime, pot gasi aici incurajare si invatatura. Cartea este provocatoare pe multe planuri si are capacitatea de-a te pune pe ganduri, oricine-ai fi. Este scrisa cu argument, dar si cu inima de pastor. O recomand cu urgenta si caldura!


  Autor
  Autor R. Lamar Vest & Steven J. Land
  Format
  Format 14.5 x 20.5 cm
  Nr. Pagini
  Nr. Pagini 352

  Spune-ti opinia

  Nota: Codul HTML este citit ca si text!
  Rau Bun
  Captcha

  Cookie-uri strict obligatorii

  Aceste cookie-uri sunt necesare pentru rularea site-ului și nu pot fi dezactivate. Astfel de cookie-uri sunt setate doar ca răspuns la acțiuni făcute de dvs., cum ar fi limba, moneda, sesiunea de conectare, preferințele de confidențialitate. Puteți seta browserul să blocheze aceste cookie-uri, dar este posibil ca site-ul nostru să nu funcționeze atunci.

  Analize și statistici

  Aceste module cookie sunt de obicei setate de către partenerii noștri de marketing și publicitate. Acestea pot fi utilizate de către aceștia pentru a construi un profil al intereselor dumneavoastră și pentru a vă arăta ulterior reclame relevante. Dacă nu permiteți aceste module cookie, nu veți avea parte de reclame orientate în funcție de interesele dumneavoastră.

  Marketing și retargeting

  Aceste module cookie ne permit să măsurăm traficul vizitatorilor și să vedem sursele de trafic prin colectarea de informații în seturi de date. De asemenea, acestea ne ajută să înțelegem ce produse și acțiuni sunt mai populare decât altele.