Meniu
Coș cumpărături
Transport gratuit la comenzi de peste 150 Lei prin Posta Romana si peste 400 RON gratuit prin Fan Curier

Mostenirea lui Luther

Mostenirea lui Luther
Mostenirea lui Luther
Mostenirea lui Luther
Mostenirea lui Luther
Mostenirea lui Luther
  • Editura: Scriptum
  • Autor: R. C. Sproul
  • Pagini: 408
  • Format: 14.5 x 20.5 cm
  • Data publicării: September 28, 2017
  • 53,00 Lei
    • Stock: In Stock
    • Model: SCR134

    Editata de R. C. SPROUL si STEPHEN J. NICHOLS
    Prefata de Ghita Mocan

     



    Cartea aceasta ne atrage atentia asupra necesitatii unei noi reforme in biserica generatiei noastre. Avem disperata nevoie de un om asemenea lui Luther, care sa ridice stindardul Evangheliei, care sa-i scuture pe evanghelicii lumesti, scotandu-i din apatia spirituala lipsita de viziune, si care sa declare razboi Diavolului, in numele lui Cristos.
    — John Macarthur (din Introducere)



     



    Fa cunostinta cu Martin Luther
    Martin Luther a fost unul dintre cei mai influenti barbati ai vremii lui. Miscarea ce s-a declansat odata cu tintuirea celor 95 de Teze a remodelat Europa, a redirectionat istoria crestinismului si a reinstaurat adevarul Cuvantului lui Dumnezeu. Care este mostenirea lui Luther dupa cinci sute de ani?
    In acest volum, R.C. Sproul, Stephen J. Nichols si alti treisprezece eruditi si pastori analizeaza viata, invatatura si influenta lui durabila. Fa cunostinta cu Martin Luther, Reformatorul indraznet care, din dragoste pentru adevar si din dorinta de a-l aduce la lumina, a pus pe jar o lume intreaga.



     




    In urma cu 500 de ani, la 31 octombrie 1517, Martin Luther tintuia cele 95 de Teze pe usa catedralei din Wittenberg. Cu inima cuprinsa de-o sfanta manie, intrebator si hotarat in acelasi timp, calugarul augustinian pasea – fara sa stie – intr-o noua era. Perimatele invataturi si practici se spulberasera una cate una sub vantul prielnic al Duhului. Scripturile divine isi faceau loc spre inima deschisa a proaspatului profesor de teologie, aducand schimbare si viziune. Acum, la o jumatate de mileniu distanta, privim cu alta intelegere spre usa noduroasa a catedralei care, asa inchisa cum era, deschidea pentru totdeauna o alta intelegere a lucrurilor.
    Autorii ce si-au pus semnatura in dreptul fiecarui capitol din aceasta scriere nu fac altceva decat sa ne deschida ferestre catre sufletul si lucrarea lui Martin Luther. Este mai mult decat teologie, atata vreme cat aflam despre relatiile reformatorului cu natura, cu oamenii si cu muzica. Reusind sa faca trecerea de la individualitate la comunitate, de la revolta la Reforma, acest calugar anonim si ciudat de la inceput, devine de-a lungul catorva zeci de ani o figura cu adevarat reprezentativa.
    Intr-un stil placut si pe intelesul tuturor, Mostenirea lui Luther ne descrie o viata, o invatatura, o epoca.
    — Ghita Mocan (din Prefata)



     



     



    CUPRINS



    Prefata la editia in limba romana 13
    Ghita Mocan



    Tabel cronologic 15



    Cuvant inainte 17
    John MacArthur



    Introducere
    DE CE CONTEAZA LUTHER ASTAZI 23
    R.C. Sproul si Stephen J. Nichols



    Partea intai: VIATA LUI LUTHER



    Capitolul unu
    UN DUMNEZEU MILOSTIV SI UN CALUGAR NEVROTIC 31
    Stephen J. Nichols



    Capitolul doi
    CETATE TARE ESTE DUMNEZEUL NOSTRU: LUTHER, CA LUPTATOR (anii 1520) 55
    Steven J. Lawson



    Capitolul trei
    CREDINCIOS PANA LA CAPAT: LUTHER IN ULTIMII SAI ANI (1530-1546) 81
    David B. Calhoun



    Capitolul patru
    Familistul: Luther la el acasa 109
    Joel R. Beeke



    Partea a doua: Gandirea LUI LUTHER



    Capitolul cinci
    NUMAI SCRIPTURA: DOCTRINA LUI LUTHER DESPRE SCRIPTURA 137
    Michael S. Horton



    Capitolul sase
    NUMAI PRIN CREDINTA: LUTHER SI DOCTRINA JUSTIFICARII 169
    Guy Prentiss Waters



    Capitolul sapte
    NUMAI HARUL: LUTHER SI VIATA CRESTINA 191
    Sinclair B. Ferguson



    Capitolul opt
    NUMAI CRISTOS: LUTHER DESPRE CRISTOS, SACRAMENTE SI BISERICA 215
    W. Robert Godfrey



    Capitolul noua
    NUMAI SLAVA LUI DUMNEZEU: LUTHER DESPRE VOCATIE 237
    Gene Edward Veith



    Partea a treia: MOSTENIREA LUI LUTHER



    Capitolul zece
    LECTURA CORECTA SI PROFITABILA A SCRIPTURII: LUTHER, CERCETATOR AL BIBLIEI 255
    Aaron Clay Denlinger



    Capitolul unsprezece
    OMUL DIN MIJLOC: LUTHER PRINTRE REFORMATORI 279
    Scott M. Manetsch



    Capitolul doisprezece
    FURIA TEOLOGILOR: TEOLOGIA LUTERANA DUPA LUTHER 307
    Sean Michael Lucas



    Capitolul treisprezece
    A INCEPUT UN CANTEC NOU: LUTHER SI MUZICA 329
    Terry Yount



    Capitolul paisprezece
    ECONOMISESTE ORICE, DAR NU CUVANTUL: LUTHER CA PREDICATOR 347
    Derek W.H. Thomas



    Reflectie
    LUTHER SI VIATA PASTORULUI TEOLOG 363
    R.C. Sproul



    Apendice
    CELE NOUAZECI SI CINCI DE TEZE 369



     



     



     



    Fiecare capitol are alt autor. Colaboratori:



    Dr. Joel R. Beeke este presedintele Puritan Reformed Theological Seminary, din Grand Rapids, Mich., pastor al Herit-age Netherlands Reformed Congregation, din Grand Rapids, si directorul editurii Reformation Heritage Books. De ase-menea, este editorul revistei Banner of Sovereign Grace Truth si vicepresedinte al Dutch Reformed Translation Socie-ty. El este autorul, coautorul sau editorul multor carti, inclusiv al lucrarilor A Puritan Theology (impreuna cu Mark Jones), Parenting by God’s Promises si The Reformation Heritage KJV Study Bible.



    Dr. David B. Calhoun este profesor emerit de Istoria bisericii la Covenant Theological Seminary, in St. Louis. Anterior, a predat la Covenant College si Columbia International University, a slujit ca director al Jamaica Bible College si a fost di-rector al Ministries in Action in strainatate. Este autor al lucrarilor The Glory of the Lord Risen upon It, Our Southern Zion si a unei istorii in doua volume a Princeton Seminary.



    Dr. Aaron Clay Denlinger este conducatorul departamentului de latina de la Arma Dei Academy, din Highlands Ranch, Colo., profesor adjunct de Istoria bisericii la Westminster Theological Seminary, din Philadelphia, si cercetator in cadrul Programului de Studii Puritane, din cadrul University of the Free State, Africa de Sud. A slujit anterior in calitate de lec-tor in Istoria bisericii la University of Aberdeen, in Scotia. Este editorului lucrarii Reformed Orthodoxy in Scotland: Es-says on Scottish Theology 1560-1775.



    Dr. Sinclair B. Ferguson este un distins profesor vizitator la cursul de Teologie sistematica la Westminster Theological Seminary, in Philadelphia, si asistent la Ligonier Ministries. Anterior, a slujit in calitate de pastor senior al First Pres-biterian Church, in Columbia, S.C., si ca pastor al istoricei St. George’s Tron Church, in Glasgow, Scotia. Vorbitor si invatator renumit, el este autorul a numeroase carti, printre care: The Whole Christ, In Christ Alone, The Holy Spirit si The Sermon on the Mount.



    Dr. W. Robert Godfrey este presedinte si profesor de Istoria bisericii la Westminter Seminary California si asistent la Ligonier Ministries. Este pastor in cadrul United Reformed Churches of North America si membru al consiliului Alliance of Confessing Evangelicals. Este autor al catorva carti, printre care: An Unexpected Journey, Reformation Sketches, God’s Pattern of Creation si John Calvin: Pilgrim and Pastor.



    Dr. Michael S. Horton este J. Gresham Machen profesor de Teologie sistematica si Apologetica la Westminster Semi-nary California. Este editor sef al revistei Modern Reformation si moderator al popularei emisiuni radio-difuzate The White Horse Inn. De asemenea, el este pastor asociat la Christ United Reformed Church, in Santee, California. Este autorul mai multor carti, printre care: The Christian Faith, Pilgrim Theology, Covenant and Salvation, Christless Christi-anity si Core Christianity, contribuind la numeroase alte carti, jurnale si reviste stiintifice.



    Dr. Steven J. Lawson este intemeietor si presedinte al OnePassion Ministries. Este, de asemenea, profesor de omileti-ca si decan al programului teologic doctoral, din cadrul The Master’s Seminary, editor executiv al revistei Expositor si asistent la Ligonier Ministries. Anterior a slujit ca pastor senior al Christ Fellowship Baptist Church, in Mobile, Ala. Este autor a mai multor carti, printre care: The Passionate Preaching of Martyn Lloyd-Jones, The Kind of Preaching God Blesses si Foundations of Grace.



    Dr. Sean Michael Lucas este pastor senior al First Presbyterian Church, in Hattiesburg, Miss., si profesor invitat de isto-rie a bisericii la Reformed Theological Seminary, in Jackson, Miss. A scris sau editat mai multe carti, printre care: For a Continuing Church, God’s Grand Design: The Theological Vision of Jonathan Edwards, On Being Presbyterian si What Is Grace? De asemenea, el este coeditor al American Reformed Biographies Series.



    Dr. John MacArthur este pastor invatator la Grace Community Church, in Sun Valley, Calif., presedinte al The Master’s College and Seminary si invatator participant la programul radio-difuzat Grace to You. A scris numerioase carti, printre care: The Gospel according to Jesus, Charismatic Chaos, Faith Works si Ashamed of the Gospel. De asemenea, este editor al lucrarii MacArthur Study Bible, care este disponibila in multiple versiuni in limba engleza si a fost tradusa in multe alte limbi.



    Dr. Scott M. Manetsch este profesor de Istoria bisericii la Trinity Evangelical Divinity School, in Deerfield, Ill. A slujit an-terior ca profesor asistent de religie la Northwestern College (Iowa). Este autorul lucrarii Calvin’s Company of Pastors si editor al Reformation Commentary on Scripture, fiind, de asemenea, ordinat in cadrul Bisericii Reformate din America.
    Dr. Stephen J. Nichols este presedinte al Reformation Bible College, din Sanford, Fla., principal consultant academic si profesor invitat pentru Ligonier Ministries. Anterior, a slujit ca profesor cercetator in domeniul crestinismului si culturii, la Lancaster Bible College. Este autorul mai multor carti, printre care si: For Us and for Our Salvation, Jesus Made in America si Heaven on Earth: Capturing Jonathan Edwards’s Vision of Living in Between; este si coeditor al Theologians, din cadrul seriei Christian Life.



    Dr. R.C. Sproul este intemeietorul si directorul Ligonier Ministries, co-pastor al Saint Andrew’s Chapel, in Sanford, Fla., cancelar al Reformation Bible College si editor executiv al revistei Tabletalk. Poate fi audiat in cadrul programului radio-difuzat Renewing Your Mind, difuzat de sute de statii radio din Statele Unite si din lume. Dr. Sproul este autorul a peste o suta de carti, printre care: The Holiness of God, Faith Alone si Everyone’s a Theologian. De asemenea, el slujeste si in calitate de editor general al Reformation Study Bible.



    Dr. Derek W.H. Thomas este pastor senior al First Presbyterian Church, in Columbia, S.C. si Robert Strong profesor de Teologie sistematica si pastorala la Reformed Theological Seminary, in Atlanta. Este, de asemenea, si asistent la Ligo-nier Ministries. A slujit anterior la First Presbyterian Church, in Jackson, Miss. Este autor a mai multor lucrari, printre care: How the Gospel Brings Us All the Way Home, Calvin’s Teaching on Job, Let’s Study Galatians si Praying the Se-viour’s Way.



    Dr. Gene Edward Veith este profesor emerit de literatura la Patrick Henry College, in Purcellville, Va., Anterior, a servit ca rector al Patrick Henry College, editor cultural al revistei World si ca profesor de engleza la Concordia University Wis-consin. Este autor a mai mult de douazeci de carti, printre care: God at Work, Christianity and Literature si Reading be-tween the Lines.



    Dr. Guy Prentiss Waters este James M. Bird Jr. profesor de Noul Testament la Reformed Theological Seminary, in Jack-son, Miss. El este, de asemenea, ordinat ca presbiter invatator in cadrul Bisericii Presbiteriene din America. Anterior, a predat la Duke Divinity School si Belhaven University. Este autorul mai multor carti, printre care: What’s in the Bible, A Christian’s Pocket Guide to Justification, How Jesus Runs the Church si Faptele Apostolilor.



    Dr. Terry Yount slujeste in calitate de organist la Saint Andrew’s Chapel, in Sanford, Fla., si este decan al Saint Andrew’s Conservatory of Music. Si-a luat doctoratul in muzica la Eastman School of Music, din cadrul University of Rochester, N.Y. A publicat recenzii, piese editoriale si articole pe tema muzicii bisericesti pentru revistele World, Reformation To-day, The Hymn, The American Organist si Tabletalk.



    Ilustratii
    1. Cele Nouazeci si cinci de teze ale lui Martin Luther, Ferdinand Pauwels / Photo: akg-images.
    2. Luther inaintea dietei de la Worms, bkp, Berlin / Staatsgalerie, Stuttgart, Germany // Art Resources, NY.
    3. Portretul lui Martin Luther, calugar augustinian, c.1523-24 (ulei pe vellum pe lemn), Lucas Cranach cel Batran / Ger-manisches Nationamuseum, Nüremberg, Germania / Bridgeman Images.
    4. Martin Luther, Lucas Cranach cel Batran / © Nationamuseum, Stockholm, Sweden / Bridgeman Images.
    5. Martin Luther traducand Biblia, Gustav Adolph Spangenberg, bpk, Berlin / Nationalgalerie, Staatlichte Museum, Ber-lin, Germany / Art Resource, NY
    6. Luther, ca profesor, 1529 (ulei pe lemn), Lucas Cranach cel Batran / Schlossmuseum, Weimar, Germany / Bridgeman Images.


    Spune-ti opinia

    Nota: Codul HTML este citit ca si text!
    Rau Bun
    Captcha

    Cookie-uri strict obligatorii

    Aceste cookie-uri sunt necesare pentru rularea site-ului și nu pot fi dezactivate. Astfel de cookie-uri sunt setate doar ca răspuns la acțiuni făcute de dvs., cum ar fi limba, moneda, sesiunea de conectare, preferințele de confidențialitate. Puteți seta browserul să blocheze aceste cookie-uri, dar este posibil ca site-ul nostru să nu funcționeze atunci.

    Analize și statistici

    Aceste module cookie sunt de obicei setate de către partenerii noștri de marketing și publicitate. Acestea pot fi utilizate de către aceștia pentru a construi un profil al intereselor dumneavoastră și pentru a vă arăta ulterior reclame relevante. Dacă nu permiteți aceste module cookie, nu veți avea parte de reclame orientate în funcție de interesele dumneavoastră.

    Marketing și retargeting

    Aceste module cookie ne permit să măsurăm traficul vizitatorilor și să vedem sursele de trafic prin colectarea de informații în seturi de date. De asemenea, acestea ne ajută să înțelegem ce produse și acțiuni sunt mai populare decât altele.