Meniu
Coș cumpărături
Transport gratuit la comenzi de peste 150 Lei prin Posta Romana si peste 400 RON gratuit prin Fan Curier

Agentii Babilonului

Agentii Babilonului
Agentii Babilonului
Agentii Babilonului
Agentii Babilonului
Agentii Babilonului
 • Autor: David Jeremiah
 • Pagini: 342
 • Format: 14.5 x 20.5 cm
 • Data publicării: November 30, -0001
 • Editura: Imago Dei
 • 41,00 Lei
  • Stock: In Stock
  • Model: IMD08
  Babilonul este in ascensiune!

  In toata istoria, Babilonul a fost un simbol al celei mai rele cetati, una caracterizata de decadenta extrema, cruzime infinita, lupta pentru putere si razvratire impotriva lui Dumnezeu. Nicaieri in Biblie nu gasim o imagine mai vie a naturii rele a Babilonului ca in cartea Daniel.
  Plina de elemente profetice si viziuni – multe dintre care s-au implinit deja –, paralelele intre lumea descrisa in aceasta carte si lumea in care traim noi azi sunt incredibile.
  De fapt, o analiza atenta a profetiilor descrise in cartea Daniel ne ofera dovezi certe nu doar ca spiritul antic al Babilonului este in ascensiune, dar si ca sfarsitul veacurilor este mult mai aproape decat credem.
  In "Agentii Babilonului", expertul in profetie biblica dr. David Jeremiah analizeaza profetiile, visele si viziunile prezentate in cartea Daniel, ne explica ce inseamna ele si ne arata modul in care se aplica azi lumii noastre, asa incat sa ne putem pregati mai bine pentru ceea ce urmeaza sa vina.
  Profetia este clara. Spiritul Babilonului este tot mai prezent in lume si visele lui Daniel ne dau indicii cum putem sa infruntam cosmarul care va incepe in curand.

  Pregateste-te! Sfarsitul este mai aproape decat crezi.

  CUPRINS

  Introducere
  CAPITOLUL 1. Ostaticul
  CAPITOLUL 2. Imparatul nu are somn
  CAPITOLUL 3. Colosul
  CAPITOLUL 4. Cei trei in cuptorul de foc
  CAPITOLUL 5. Omul-lup
  CAPITOLUL 6. Degetele lui Dumnezeu
  CAPITOLUL 7. Regele leu
  CAPITOLUL 8. Cuceritorul
  CAPITOLUL 9. Nebunul
  CAPITOLUL 10. Vestitorul
  CAPITOLUL 11. Arhanghelul
  CAPITOLUL 12. Sfarsitul
  Epilog: Mergand spre inceput
  Anexa: Agentul agentilor
  Multumiri
  Note
  Despre autor

  Introducere

  DE CE O CARTE DESPRE BABILON?

  In 1869 Charles Dickens scria celebrul sau roman "Poveste despre doua orase", care prezenta Parisul si Londra la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Era timpul Revolutiei franceze, cand strazile Parisului erau pline de sangele varsat de regimul de teroare din tara.
  Si Biblia ar putea fi numita o poveste a doua cetati: Ierusalimul si Babilonul. Ierusalimul, desigur, este capitala istorica a Israelului, poporul ales de Dumnezeu si viitoarea capitala a Imparatiei Sale vesnice. Pe de alta parte, Babilonul este cetatea pe care Biblia o foloseste in mod repetat ca simbol pentru rautatea lumii, fiind o cetate plina de decadenta, cruzime, abuz de putere si in special razvratire impotriva lui Dumnezeu.
  Babilonul a inceput ca Babel, cetatea infiintata de ambitiosul Nimrod in incercarea sa de a organiza primul guvern mondial care sa se opuna lui Dumnezeu (Gen. 11:1-9). Secole mai tarziu, armatele Babilonului au cucerit Ierusalimul si exilatii evrei au ajuns prizonieri in Babilon.
  Babilonul a cazut cu peste cinci secole inainte de Cristos, insa duhul lui a supravietuit in urmatoarele imperii mondiale, inclusiv Roma, oranduirea care L-a trimis la moarte pe Cristos si i-a persecutat pe primii crestini. In ciuda puterii sale, in cele din urma Imperiul Roman a cazut si el. Stim insa din profetiile biblice ca el va fi readus la viata in vremurile din urma. Dar, asa cum ne arata clar Apocalipsa, spiritul lui va fi acela al Babilonului, deoarece va continua ceea ce a inceput Nimrod – incercarea omenirii de a uzurpa autoritatea lui Dumnezeu.
  Celalalt oras, Ierusalimul, a fost cucerit de mai multe ori si a fost ocupat sau oprimat in cea mai mare parte a istoriei. Asadar, s-ar parea ca Babilonul, orasul omului, a fost mai puternic ca Ierusalimul, orasul lui Dumnezeu. Insa nu este asa. Da, Ierusalimul a fost persecutat, insa dintr-un motiv bun: persecutorii sai au fost o forma de disciplina menita a-l pregati pentru rolul sau viitor. Cartea Apocalipsa ne arata limpede ca in lupta indelungata intre aceste doua orase, Ierusalimul va avea victoria finala. Apocalipsa ne vorbeste despre distrugerea finala a Babilonului si despre faptul ca Ierusalimul va deveni capitala permanenta a Imparatiei vesnice a lui Dumnezeu.
  Asadar, intrebarea fireasca este de ce am ales sa scriu o carte despre o cetate rea care in cele din urma va suferi o infrangere zdrobitoare. Raspunsul este ca traim intr-o vreme caracterizata de duhul Babilonului si stim din profetiile biblice ca forta aceasta va continua sa creasca pana cand va stapani intreaga lume. Rolul acestei carti este de a ne ajuta sa ne pregatim pentru vremea aceea, despre care sunt convins ca e foarte apropiata.

  * * *

  BABILONUL DIN INTERIOR

  In nicio alta parte in Biblie nu avem o descrie mai clara a Babilonului ca in cartea lui Daniel. Cartea poarta numele autorului ei, unul dintre exilatii de seama dusi cu forta la Babilon atunci cand imparatul Nebucadnetar a cucerit Ierusalimul cu aproape sase secole inainte de Cristos. Un studiu al cartii Daniel este relevant deoarece ea prezinta o perioada istorica foarte asemanatoare culturii in care traim noi azi. Prima jumatate a cartii ne descrie ce fel de oameni ar trebui sa fim pentru a putea ramane puternici in fata viitorului pe care Dumnezeu il descopera in ultima parte a cartii.
  Am ales ca in acest studiu al cartii lui Daniel sa ma concentrez pe personajele care ne sunt prezentate. Acestia sunt "agentii" Babilonului. In Daniel intalnim doua tipuri de agenti umani. In primul rand, ii vedem pe oamenii rugaciunii si ai convingerilor ferme care-L cunosc pe Dumnezeu si refuza sa-si compromita credinta cedand cerintelor unei culturi corupte si pacatoase. In al doilea rand, vedem oameni plini de mandrie, depravati si care nu au nici un respect pentru vreun dumnezeu, fiind preocupati doar de slava si poftele lor. Cel mai important, Il intalnim pe Agentul agentilor – Dumnezeu Preainalt, care-Si exercita controlul suveran in fiecare moment al istoriei.
  Pe masura ce-i vom intalni pe acesti agenti, vom analiza viziunile profetice prezentate in cartea Daniel. Viziunile acestea ne arata doua tipuri de evenimente viitoare. Primul reprezinta evenimente viitoare care inca nu s-au petrecut atunci cand Daniel a scris despre ele, dar care acum s-au implinit in mod clar in istorie. Este istoria a patru imperii mondiale care s-au ridicat si au cazut exact asa cum a prezis Daniel. Al doilea reprezinta evenimente viitoare care inca urmeaza sa vina – un viitor intunecat si rau prevestitor care descrie ceea ce numim sfarsitul vremurilor, care va avea loc inainte ca slava lui Cristos sa umple lumea pentru totdeauna. Acuratetea profetiilor care s-au implinit ne ofera o incredere absoluta in ceea ce inca nu s-a implinit.
  Ambele aspecte ale profetiilor lui Daniel au o valoare imensa pentru noi azi. Ele aduc la lumina natura ciclica a istoriei si o proiecteaza in viitor ca sa ne arate cum trebuie sa traim in prezent astfel incat sa ne putem pregati pentru vremurile care urmeaza sa vina. De fapt toata cartea Daniel – atat portretele personale, cat si profetiile – ne arata de ce curajul, convingerea si dedicarea pentru rugaciune pe care le ilustreaza Daniel sunt la fel de importante azi cum au fost in vremea sa.
  Daniel insusi a trait intr-o perioada de mare necredinta intr-un imperiu care se balacea in bogatie, depravare, blasfemie si placeri – un imperiu care a adus distrugerea poporului lui Dumnezeu. Cei care au discernamant in a citi semnele vremurilor azi (Mat. 16:2-3) recunosc ca similaritatile intre Babilonul lui Daniel si cultura occidentala de azi sunt semne ca viziunile profetice intunecate ale lui Daniel apar la orizont. Singura cale prin care putem rezista este sa ne bazam pe puterea lui Dumnezeu, asa cum a facut Daniel, si sa decidem sa ne tinem tare de principiile neprihanirii.
  Cu mai multi ani in urma, Francis Schaeffer, ingrijorat de nelegiuirea tot mai mare din cultura occidentala, a scris o carte intitulata "How Should We Then Live?" [Cum ar trebui sa traim?] Acestei intrebari i se poate raspunde cu exemplele de curaj si convingeri puternice pe care le gasim in cartea Daniel.
  Barbatii evlaviosi precum Daniel si cei trei prieteni ai sai nu au impiedicat caderea Babilonului. Nu acesta a fost scopul lor. Insa ei au impiedicat propria lor cadere in compromis care i-ar fi putut duce la pierzanie impreuna cu Babilonul. Nu le-a fost deloc usor sa stea tare pentru credinta lor. A fost nevoie de mult curaj, convingere, credinta, rabdare si rugaciune. De acestea avem nevoie si noi azi pentru a ramane credinciosi Dumnezeului nostru intr-o generatie tot mai necredincioasa care merge pe calea distrugerii, precum a mers Babilonul.

  * * *

  STRUCTURA CARTII

  In cartea mea anterioara "Agentii Apocalipsei", am deschis fiecare capitol cu o naratiune fictiva referitoare la subiectul capitolului si l-am incheiat cu o prezentare a pasajelor scripturale care stau la baza povestirii. Se pare ca aceasta structura i-a ajutat pe oameni sa inteleaga cartea Apocalipsa intr-un mod nou, asa ca am decis sa adopt aceeasi abordare si in cartea de fata.
  Daca n-ai citit cartea "Agentii Apocalipsei", da-mi voie sa-ti explic de ce am folosit aceasta abordare. Partea fictiva a fiecarui capitol este menita sa stimuleze dorinta cititorului pentru adevarul scriptural prezentand drama si emotia inerente povestirilor biblice. A doua parte este menita sa separe realitatea de fictiune si sa faca aplicatii relevante pentru vietile noastre. Cu alte cuvinte, fictiunea aduce adevarul in inimile noastre, iar pasajele din Scriptura care stau la baza povestirii il aduce in mintile noastre. Rugaciunea mea este ca aceasta carte sa indeplineasca ambele obiective in viata ta.

  Dr. David Jeremiah
  toamna anului 2015
  Autor
  Autor David Jeremiah
  Format
  Format 14.5 x 20.5 cm
  Nr. Pagini
  Nr. Pagini 342

  Spune-ti opinia

  Nota: Codul HTML este citit ca si text!
  Rau Bun
  Captcha

  Cookie-uri strict obligatorii

  Aceste cookie-uri sunt necesare pentru rularea site-ului și nu pot fi dezactivate. Astfel de cookie-uri sunt setate doar ca răspuns la acțiuni făcute de dvs., cum ar fi limba, moneda, sesiunea de conectare, preferințele de confidențialitate. Puteți seta browserul să blocheze aceste cookie-uri, dar este posibil ca site-ul nostru să nu funcționeze atunci.

  Analize și statistici

  Aceste module cookie sunt de obicei setate de către partenerii noștri de marketing și publicitate. Acestea pot fi utilizate de către aceștia pentru a construi un profil al intereselor dumneavoastră și pentru a vă arăta ulterior reclame relevante. Dacă nu permiteți aceste module cookie, nu veți avea parte de reclame orientate în funcție de interesele dumneavoastră.

  Marketing și retargeting

  Aceste module cookie ne permit să măsurăm traficul vizitatorilor și să vedem sursele de trafic prin colectarea de informații în seturi de date. De asemenea, acestea ne ajută să înțelegem ce produse și acțiuni sunt mai populare decât altele.